Stout Konijn graaft speelhol in woonwijk Vlieland

Dagen Uren Minuten Seconden
‘t Hol van Stout Konijn is open!

‘t Hol van Stout Konijn

Uit ruim 300 ontwerpideeën in de vorm van tekeningen en maquettes is het paradijs aan heuvels, tunnels en hangmatten ontstaan.

Bekijk het ontwerp!

11 juli 2019

VLIELAND – Donderdag 11 juli 2019, de laatste dag voor de zomervakantie, is het zover: Burgemeester Tineke Schokker opent samen met de kinderen op Vlieland ‘t Hol van Stout Konijn – een nieuwe natuurspeeltuin met speeltochten in de Vlielandse bossen en duinen. Gedurende het schooljaar zijn ruim 300 ontwerpideeën in de vorm van tekeningen en maquettes verzameld, waar het paradijs aan heuvels, tunnels en hangmatten uit is ontstaan. Op die manier hebben de Vlielandse kinderen samen met de bezoekende kinderen van het jaarlijks terugkerende Into The Great Wide Open festival én de ontwerpers van Stout Konijn een eigen fantasiewereld geschapen.

De speel- en ontmoetingsplek is een 10-jarig jubileum cadeau als dank van het festival aan het eiland voor de jarenlange gastvrijheid. Het Stout Konijn verhaal met grote konijnenkeutels die je overal tegenkomt (waarmee je fantastisch kunt knuffelen) is al jaren een succes op Vlieland. Nu hebben de kinderen een blijvend speelhol voor hun ondeugende lievelingsknuffel ontworpen – om niet alleen de keutels, maar ook het konijn een thuis te geven. De openbare ruimte omtoveren tot speelterrein waar iedereen van alle leeftijden gebruik van kan maken, dat is het doel van spelontwerpers Douwe-Sjoerd Boschman en Ricardo Makosi.

Samen met architect Daryl Mulvihill van DMAU en speeltuinvereniging KDSO wordt de verouderde speeltuin aan de Sparrenlaan volledig opgeknapt. Vanaf 14 juni begint de bouw en wordt het een natuurspeeltuin met heuvels, tunnels, een bostoren, hangmatten en een hele grote familie touwschommel. Ook komt er een picknickplek. De Stout Konijn speeltochten worden ontwikkeld met Staatsbosbeheer en Kampeerterrein Stortemelk. Het project is mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Iepen Mienskipfûns van Provincie Friesland als investering in de leefbaarheid van de waddeneilanden en een sponsorbijdrage van Rederij Doeksen.

Opening: Donderdag 11 juli 2019, 14:00 uur – Sparrenlaan, Oost-Vlieland

 

@StoutKonijn

Is er bij jou in de buurt een speelplek toe aan een opknapbeurt? Maak een foto en vraag @StoutKonijn om hulp via social media of www.stoutkonijn.nl. Misschien graaft Stout Konijn ook een hol in jouw buurt!

Stout Konijn keutelt overal! Op festivals, in winkels, speeltuinen, bibliotheken... én bij jou thuis!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
nl_NL