Keutelstatistiek met cijfers en grafieken

Diep in ‘t Hol

Stout Konijn heeft eindeloos zitten staren naar alle mooie ontwerptekeningen die gemaakt zijn door de kinderen op Vlieland. Zoals je op de foto’s ziet heeft een piepklein Stout Konijntje de maquette voor ‘t Hol van Stout Konijn ook goed uitgetest.

En de KnuffelKeutels hebben zitten tellen hoe vaak ideeën voorkwamen in de dromen, tekeningen en maquetteontwerpen. Keutels houden van tellen, dat weten we allemaal. Wat cijfers zeggen, dat weten we nooit 100% precies. Maar de KnuffelKeutels gokken dat het best eens zo zou kunnen zijn dat veel van de kinderen op Vlieland van hele hoge glijbanen houden die ‘t hol van Stout Konijn in gaan… of de zee in. Ook wordt er vaak gedroomd over achtbanen met keutelkarretjes, trampolines, springkussens, wortelbanen en keutelvoetbalkooien. Klimmen in touwen, bomen en in Stout Konijn is ook erg gewild.

Maar één idee bedacht door één iemand kan natuurlijk ook heel interessant zijn voor iedereen. Iets waarvan sommige kinderen nog niet wisten dat ze ervan droomden? Daarom hebben de keutels alle ideeën hieronder op een rij gezet. Rol de cijfers maar binnen, Stout Konijn!

Enkele diepdoordachte KnuffelKeutels delen hun analyse:

“Bij de 4 tot 6 jarige mensheid zie je een sterke aantrekkingskracht naar de zee en ondergrondse holen, maar dan wel via een snelle glijdende voortbeweging. Of juist een trek naar de wolkenlucht in klimmende vooruitgang. Samenvattend zouden we hierover kunnen concluderen dat er een sterke ontdekkingsdrang naar het onbekende aanwezig is. En jawel, in het grote onbekende, is onze fantasie misschien wel het sterkst.”
“Wanneer men tussen de 7 en 8 jaar als mens bovengronds loopt is de drang om hoger en hoger te gaan niet meer te houden. Voor een normale konijnenkeutel niet voor te stellen, maar voor ons als keutels van Stout Konijn heel logisch. Deze kinderen hebben er alles voor over om over de kop te vliegen, wolken aan te tikken en net iets te snel en te hard weer neer te ploffen. Ze kennen geen angst lijkt het wel.”
“De 9 tot 11 jarige mensenkinderen hebben de drang omhoog nog steeds niet opgegeven. Daarnaast lijken ze ook bijzonder graag in teamverband een doel te willen bereiken. Samenwerken, dat vindt Stout Konijn als eigenwijze donder nog best lastig, maar wij keutels zijn niet anders gewend. De kinderen gaan voor een wereld waarin alles kan en alles mag. Daar herkent Stout Konijn zich dan wel weer in.”
“Wanneer men de 12 tot 14 jarige leeftijd bereikt valt het ons keutels op dat er een sterke niet te weerstane behoefte is aan hangen, in welke vorm dan ook. Hangen in een mat of hangen aan een kabelbaan, hangen op een keutelzak of hangen in een huisje, hangen op een hangende schommelbank of hangen aan een slingertouw. Als je maar hangt, het liefst samen. Soms even iets bewegen en moeite doen, maar niet te veel. Gelukkig zijn wij KnuffelKeutels daar ook heel goed in. Hangen.”
“Van alle tekeningen en speelhol bouwwerken die tijdens het Into The Great Wide Open festival door kinderen gemaakt zijn, lijkt het er waanzinnig over het algemeen op dat men de boom in wil. En gelukkig er ook weer uit… maar dan wel via een hele steile slingerende glijbaan of kabelbaan. Klimwanden en touwbruggen zijn in de festivaltijd van het jaar ook erg in trek bij de jonge mensenwezens. En of wij KnuffelKeutels met een grote katapult door het bos geschoten willen worden? Daar zijn de meningen over verdeeld.”

Nachtmerries

Naast alle dromen hebben de keutels ook de nachtmerries op Vlieland verzameld. Samenvattend valt hieruit te concluderen dat de nieuwe speelplek niet te donker en eng moet worden en geen verzamelplaats van échte drollen mag zijn. Daarnaast zou het super jammer zijn als de plek gewoonweg te saai is en slecht onderhouden wordt waardoor alles uit elkaar valt of het net niet goed doet.

Dank aan de analyse der keutels. Stout Konijn neemt deze ontwerprichtingen voor ‘t Hol mee. Om ze te onthouden in het kort: We ontdekken het onbekende – Hoe hoger, hoe beter! – We willen samen spelen op een uitdagende plek – Niets is fijner dan uitgebreid hangen op Vlieland – En iedereen kan de boom in… en uit?

Waar dan?

Niet onbelangrijk: Waar moet de speelplek komen op Vlieland? De ideeën voor geschikte plekken op het eiland gaan we uitgebreid bekijken. Voor- en nadelen afwegen. Stout Konijn zal er even proefgraven, voelen hoe de wind staat… kijken hoe een keutel er valt. Een vak apart. We houden jullie op de hoogte van onze bevindingen!

Stout Konijn keutelt overal! Op festivals, in winkels, speeltuinen, bibliotheken... én bij jou thuis!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
nl_NL