Over de makers

Stout Konijn – Een knuffel voor iedereen!

Een prentenboekverhaal dat tot leven komt… met gigantische konijnenkeutels in de natuur, in de stad, bij jou thuis! Stout Konijn keutelt overal en creëert interactieve voorleesavonturen waarin iedereen mee mag spelen.

Stout Konijn is een verhaal van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd Boschman en illustrator Ricardo Makosi. Ze hebben beiden een achtergrond in gamedesign en wilden iets bedenken in dit digitale tijdperk dat analoog en lekker vies voor kinderen is! Ga ook lekker buiten spelen en (stout) ravotten!

Stout Konijn staat voor je eigen ding doen, je hart volgen, knuffelen & keutelen en vooral jezelf blijven!

Stout Konijn is voor het eerst gezien op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2013 en sindsdien bekend van diverse festivals als Cinekid, My First Festival, Boekids en de Uitmarkt in Amsterdam. In 2017 is het gigagrote knuffelkonijn het hele jaar door geknuffeld in de bibliotheken van OBA Amsterdam en zijn er elke maand voorlees-keutelfeesten gegeven met honderden keutels en kinderen!

In 2018 heeft Stout Konijn samen met Into The Great Wide Open, architect Daryl Mulvihill (DMAU) en alle kinderen op Vlieland een fantastische natuurspeeltuin ontworpen: ‘t Hol van Stout Konijn. Op 11 juli 2019 is de eerste Stout Konijn speeltuin feestelijk geopend door burgemeester Tineke Schokker van Vlieland!

Achter de schermen

Zonder alle Stout Konijn vrijwilligers voor en achter de schermen zouden de Stout Konijn keutel-voorleesfeesten niet mogelijk zijn. Dank aan iedereen die Stout Konijn een warme keutel aandraagt!

Speciaal en onmisbaar is de samenwerking met de medewerkers van OnsTweedeThuis: Werk- en dagcentrum Middelpolder in Amstelveen. Honderden reuzenkeutels ontstaan niet zomaar, zij helpen Douwe-Sjoerd en Ricardo met het knopen en onderkliederen van de enige echte Stout Konijn keutels! Daarnaast werken we voor de productie van de Stout Konijn knuffels samen met het Textiellab van OnsTweedeThuis in Amstelveen en het ZigZag naaiatelier van De Regenboog Groep in Amsterdam. Stout Konijn is hier super blij mee!

Meer informatie over Werk- en dagcentrum Middelpolder? Klik hier.

Meer informatie over De Regenboog Groep? Klik hier.