Over de makers

Stout Konijn – Een knuffel voor iedereen!

Een prentenboekverhaal dat tot leven komt… met gigantische konijnenkeutels in de natuur, in de stad, bij jou thuis! Stout Konijn keutelt overal en creëert interactieve voorleesavonturen waarin iedereen mee mag spelen.


Stout Konijn is een verhaal van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd Boschman en illustrator Ricardo Makosi. Ze hebben beiden een achtergrond in gamedesign en wilden iets bedenken in dit digitale tijdperk dat analoog en lekker vies voor kinderen is! Ga ook lekker buiten spelen en (stout) ravotten!

Stout Konijn staat voor je eigen ding doen, je hart volgen, knuffelen & keutelen en vooral jezelf blijven!

Een bijzondere speelwereld

Stout Konijn is voor het eerst gezien op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2013 en sindsdien bekend van diverse festivals als Cinekid, My First Festival, Boekids en de Uitmarkt in Amsterdam. In 2017 is het gigagrote knuffelkonijn het hele jaar door geknuffeld in de bibliotheken van OBA Amsterdam en zijn er elke maand voorlees-keutelfeesten gegeven met honderden keutels en kinderen!

In 2018 heeft Stout Konijn samen met Into The Great Wide Open, architect Daryl Mulvihill (DMAU), speeltuinvereniging KDSO en alle kinderen op Vlieland een fantastische natuurspeeltuin ontworpen: ‘t Hol van Stout Konijn. In de zomer van 2019 is de eerste Stout Konijn speeltuin feestelijk geopend door burgemeester Tineke Schokker van Vlieland. In samenwerking met Staatsbosbeheer is het Stout Konijn dwaalspoor gecreëerd, een avontuurlijke wandelroute dwars door de Vlielandse bossen en duinen.

In de zomer van 2020 heeft Stout Konijn er twee knuffelvrienden bijgekregen op Kampeerterrein Stortemelk: Zeehond Tobber en Schreeuwmeeuw. In het nieuwe prentenboek Stout Konijn – Wil jij mijn lievelingsknuffel zijn? beleven ze hun eerste avontuur met Stout Konijn… en de KnuffelKeutels!

Achter de schermen

Zonder alle Stout Konijn vrijwilligers voor en achter de schermen zouden de Stout Konijn activiteiten niet mogelijk zijn. Dank aan iedereen die Stout Konijn een warme keutel aandraagt!
Speciaal en onmisbaar is de samenwerking met de medewerkers van OnsTweedeThuis: Werk- en dagcentrum Middelpolder in Amstelveen. Honderden reuzenkeutels ontstaan niet zomaar, zij helpen Douwe-Sjoerd en Ricardo met het knopen en onderkliederen van de enige echte Stout Konijn keutels! Ook het Stout Konijn Dwaalkaarten-spel wordt door OnsTweedeThuis samengesteld. Daarnaast werken we voor de productie van de Stout Konijn knuffels samen met het ZigZag naaiatelier van De Regenboog Groep in Amsterdam. Stout Konijn is hier super blij mee!

Stout Konijn keutelt overal! Op festivals, in winkels, speeltuinen, bibliotheken... én bij jou thuis!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
nl_NL