Kom naar ‘t Hol van Stout Konijn!

De eerste Stout Konijn natuurspeeltuin is donderdag 11 juli geopend op Vlieland! Bekijk hieronder de foto’s, met dank aan fotograaf Tom van Huisstede.

Het begon in 2018 met het idee van het Into The Great Wide Open festival om een bijzondere speelplek cadeau te doen aan Vlieland. Als dank aan het eiland voor de jarenlange gastvrijheid. Het cadeau is uitgegroeid tot een volledige opknapbeurt van de speeltuin aan de Sparrenlaan tot Hol van Stout Konijn. In co-creatie met de kinderen en jongeren van Bredeschool De Jutter en festivalbezoekers is het ideale speelhol ontworpen voor alle leeftijden. In nauwe samenwerking met architect Daryl Mulvihill van DMAU en speeltuinvereniging KDSO is ‘t Hol van Stout Konijn werkelijkheid geworden.

‘t Hol van Stout Konijn op Vlieland

Stout Konijn?!

Stout Konijn is onze lievelingsknuffel. Een knuffel met een hele grote boodschap: Een knuffel voor iedereen! Stiekem is Stout Konijn heel lief. Want Stout Konijn keutelt overal KnuffelKeutels. En met deze knuffelpoep van Stout Konijn kun je fantastisch knuffelen. Je krijgt dan heel veel knuffelkracht! En met knuffelkracht kan je de hele wereld aan, dat weten we allemaal.

Stout Konijn keutelt en graaft het liefst op plekken waar het niet mag. In een speeltuin bijvoorbeeld. Maar onze lievelingsknuffel kiest ook die plekken uit waar er een grote kans is door iedereen geknuffeld te worden!

In 2013 kwam Stout Konijn voor het eerst boven de grond, op Vlieland. Stout Konijn keutelde het hele Into The Great Wide Open festival onder met reuzenkeutels. Jaar in, jaar uit. Sindsdien is er geen plek op aarde waar Stout Konijn zich zo welkom en thuis voelt als op Vlieland.

Co-creatie

Stout Konijn houdt van spelen en vooral buiten spelen. Lekker knuffelen en keutelen samen met iedereen! Alle kinderen op Vlieland zijn expert in het buiten spelen. Ze doen zelfs moddergevechten op ‘t Wad! Daarom wilde Stout Konijn natuurlijk niets liever dan samen met alle kinderen een fantastisch speelhol graven op Vlieland.

Alle kinderen en jongeren van Bredeschool De Jutter hebben meegedacht en meegetekend aan ‘t Hol van Stout Konijn. Er zijn zelfs miniatuur speeltoestellen gebouwd van hout, touw en dennenappels. Meer dan 300 ontwerpideeën zijn verzameld. Waaruit het eindelijke ontwerp voor de nieuwe natuurspeeltuin is ontstaan.

Heel veel knuffels!

We zijn blij dat Stout Konijn een thuis heeft gevonden op Vlie. Stout Konijn is gevormd door en voor iedereen op Vlieland. Zorg goed voor dit lieve, stoute knuffeldier. Het beestje heeft gewoon heel veel knuffels nodig! Net als wij allemaal.

Feestelijke opening

Lees hier het mooie verslag van de opening van Into The Great Wide Open:

 “Met ‘t Hol van Stout Konijn heeft Vlieland er nog een fantasieplek bij.”

Met dank aan…

Iedereen! 

En in het bijzonder:

  • architect Daryl Mulvihill – DMAU: voor alle kennis, ervaring, creativiteit en inzet;
  • Eva, Arnout, Nienke, Ferry, Luca en iedereen van Into The Great Wide Open. Dank voor jullie jarenlange vertrouwen in Stout Konijn en het podium dat jullie ons gegeven hebben om uit te groeien tot wat Stout Konijn nu is;
  • Meester Thijs en Cees en alle kinderen en jongeren van Bredeschool De Jutter (Oost-Vlieland) voor hun onuitputtelijke enthousiasme en creativiteit;
  • Staatsbosbeheer en Kampeerterrein Stortemelk voor al het meedenken en nodige ondersteuning;
  • Robbie, Maurits en Kees van speeltuinvereniging KDSO. Bedankt! Fijn dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Stout Konijn kon niet in betere handen terecht komen. Wat een inzet, passie en betrokkenheid hebben jullie voor deze plek op Vlieland;
  • Provincie Fryslân, het Iepen Mienskipsfûns – voor hun vertrouwen en financiële bijdrage aan ‘t Hol van Stout Konijn ter vergroting van de leefbaarheid op de Waddeneilanden;
  • Gemeente Vlieland voor de zorg voor dit prachtige eiland en de picknickplek die tegenover de speeltuin gerealiseerd is;
  • Albert Kramer Kunstwerken voor het bijzondere vakmanschap en de visie waarmee Stout Konijn tot speelsculptuur is vormgegeven;
  • Aannemersbedrijf Firma Tot en speeltoestellenleverancier IJreka, dank voor alle inzet voor de bouw van deze prachtige speelplek!
  • Rederij Doeksen voor de zorgvuldige overzet en sponsoring van het materiaaltransport naar Vlieland.

Dank jullie wel, ook namens Stout Konijn!

Douwe-Sjoerd Boschman & Ricardo Makosi – spelontwerpers Stout Konijn

Into The Great Wide Open

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van:
In samenwerking met Bredeschool De Jutter, speeltuinvereniging KDSO, Staatsbosbeheer en Kampeerterrein Stortemelk.

Stout Konijn keutelt overal! Op festivals, in winkels, speeltuinen, bibliotheken... én bij jou thuis!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
nl_NL