Keutel-Kickoff tussen de heftrucks

Sportveld – Vlieland

Into The Great Wide Open 2018 zit erop. Alle spullen van Stout Konijn zijn weer opgeruimd en ingepakt… en dat is niet weinig. Wat een keutelbende sjouwen we iedere keer weer mee. Gelukkig gaat het met de zeilboot weer terug naar het vaste land.

Een feest van creativiteit en fantasie van alle kinderen, dat is wat afgelopen weekend voor ons was. En volgende keer als ik iets kwijt ben of bijvoorbeeld een hol van een groot knuffelkonijn wil vinden in het bos… dan teken ik gewoon een schatkaart. En die wijst me gewoon de weg. Waar ik ook naartoe wil. Net als deze fantastische uitvinder!

 

Teken je eigen schatkaart, dan vind je alles!

Eva van Into The Great Wide Open heeft alle betrokken partijen op Vlieland bij elkaar getrommeld. Want nu we alle ideeën voor de speelplek verzameld hebben, begint het grote puzzelen. We doen een maandagochtend kick-off meeting tussen de heftrucks op het Sportveld. Aan tafel zit de Gemeente Oost-Vlieland, Staatsbosbeheer, Kampeerterrein Stortemelk, Bredeschool De Jutter, Into The Great Wide Open, DMAU en natuurlijk Stout Konijn (met keutels!).

We vragen iedereen net als aan de kinderen naar hun dromen en nachtmerries voor een nieuwe speelplek op Vlieland. En waar moeten we rekening mee houden voor het realiseren van een succesvolle speelplek op het eiland?

Belangrijke uitgangspunten:

  • bestaande natuurlijke omgeving gebruiken en opnemen in het ontwerp;
  • een plek die veilig en bereikbaar is, ook voor kinderen alleen;
  • passend bij Vlieland en de bewoners;
  • met certificering van de speelelementen, die voldoen aan de regelgeving voor de publieke ruimte;
  • de kinderen op het eiland participeren gedurende het ontwerpproces;
  • een uitdagende plek die uitnodigt tot beweging en ontdekken;
  • een plek die de natuurlijke speelplaats die Vlieland al is benadrukt;
  • uitnodigend voor verschillende leeftijden;
  • een speellandschap;
  • verrijkt met de nieuwsgierigmakende verhaalwereld van Stout Konijn.

De uitgesproken wens is hoe we dit echt samen voor elkaar krijgen? Niet alleen voor nu maar ook voor de komende jaren. We zijn begonnen! Wat een spannend en mooi traject. De ontwerpers van Stout Konijn en architect Daryl gaan nu aan de slag met alle inbreng en we zien elkaar weer in oktober met een Voorlopig Ontwerp van ‘t Hol van Stout Konijn.

De grootste vraag die nog open staat is een geschikte locatie voor de speelplek. Op basis van de co-creatie activiteiten met alle kinderen komen we tot verschillende ontwerpvoorstellen. Vervolgens zullen we met alle partijen samen kijken waar deze het best gerealiseerd kunnen worden.
We duiken ons ontwerphol in!

Stout Konijn keutelt overal! Op festivals, in winkels, speeltuinen, bibliotheken... én bij jou thuis!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
nl_NL