Interview over Stout Konijn Dwaalspoor

Geschreven door: IMC Weekendschool

Een zachte knuffel in een harde wereld

Overal jezelf durven zijn en voluit voor je dromen gaan! Dat is de boodschap van het nieuwe prentenboek van Stout Konijn: Stout Konijn – Wil jij mijn lievelingsknuffel zijn?

Op de weekendschool in Amsterdam Noord leren de leerlingen, net als Stout Konijn, om voluit voor hun dromen te gaan. De leerlingen werken mee aan het ontwikkelen van het ‘Stout Konijn Dwaalspoor’; een speurtocht die binnenkort in de Tolhuistuin te beleven is en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Tolhuistuin en Into the Great Wide Open.

Ilias (12 jaar), leerling uit jaar 3, interviewde maker Douwe-Sjoerd Boschman over het nieuwe prentenboek.

Ilias: Wat was jouw inspiratie voor Stout Konijn?

Douwe-Sjoerd: Samen met Ricardo Makosi (illustrator) ben ik 7 jaar geleden begonnen voor festival Into the Great Wide Open op Vlieland. Kunstenaars mochten iets bedenken voor bezoekers om te doen in de natuur. Ik wilde mensen graag laten geloven dat er ’s nachts een knuffelbeest rondbanjert over het terrein. En toen dacht ik, hoe doe ik dat? Toen hebben we de knuffelkeutels bedacht die Stout Konijn overal achterlaat op het eiland.

Ilias: Hoe kwam je op het idee van ‘een zachte knuffel in een harde wereld’?

Douwe-Sjoerd: Stout Konijn durft zelfs lief te zijn tegen pestkoppen. Want als je echt de wereld wil veranderen dan hoort iedereen erbij. Stout Konijn probeert iedereen een beetje uit de tent te lokken om je kwetsbare, speelse ik te laten zien. Ik vind het moeilijk om het precies in woorden uit te drukken: Daarom heb ik er een boek over geschreven. Ik heb nog iets voor je meegebracht. Dit is het Stout Konijn Dwaalkaarten spel. Daarmee kan je zelf een speurtocht maken in je huis of in je tuin.

Ilias bekijkt het spel en zegt dan: “maak een dwaalspoor door je huis, tuin of straat … Dit is wel echt bijzonder! Het is een soort van bordspel maar je kan het gewoon doen in je eigen huis of in je straat. Dus je hebt heel veel opdrachten die best makkelijk zijn en sommigen die best wel moeilijk zijn.” 

Douwe-Sjoerd: Het is allemaal om je eigen fantasie en je creativiteit aan te wakkeren. Wat mogen we echt niet vergeten in de Tolhuistuin [bij de speurtocht]? Wat zou een gemiste kans zijn?

Ilias: Een boodschap! De meeste speurtochten gaan alleen over iets dat vermist is en dat je terug moet vinden. Maar wat jullie kunnen doen is er een heel verhaal achter bedenken en dat je daar gaandeweg steeds enthousiaster over wordt. 

Lees hier het volledige interview.

Over het Stout Konijn Dwaalspoor in de Tolhuistuin

Het Stout Konijn Dwaalspoor in de Tolhuistuin is een samenwerking tussen Stout Konijn, TolhuistuinInto The Great Wide Open en wordt gecreëerd met Stichting IMC Weekendschool Amsterdam Noord. Deze zomer kun je het dwaalspoor doen in de Tuin van de Tolhuistuin.

Stout Konijn poos everywhere! At festivals, in shops, playgrounds, libraries... and in your home!

Into The Great Wide Open
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Uitmarkt
Boekids
Cinekid
Item added to cart.
0 items - 0.00
en_GB